ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκδήλωση πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών ‘’Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης’’ σε συνεργασία με το Γενικό Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και το Ελληνοαμερικανικό Βιομηχανική Επιμελητήριο στο Electra Palace Thessaloniki, σήμερα Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018. Το θέμα της εκδήλωσης αφορούσε τις επιχειρηματικές προοπτικές και την καινοτομία στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα με αφορμή την παρουσία των Η.Π.Α. ως τιμώμενης χώρας στην 83η Δ.Ε.Θ. τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Oμιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:

Gregory W. Pfleger, Jr., Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη

Chip Laitinen, Οικονομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα

Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Εκτελεστική Επιτροπή του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Διευθύνων Σύμβουλος της FORESIGHT

Μαρία Ράμμου, Υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Veltio

Ιωάννης Χουντής, Ιδρυτής και Πρόεδρος του ΚΕ.ΑΣ.Μ.

 

Ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. Greg W. Pfleger σημείωσε πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και προοπτικές για την Βόρεια Ελλάδα. Συμπλήρωσε πως περιμένουν ιδέες και προτάσεις από τους πολίτες και την νεανική κοινότητα

Ο κ.Laitinen πρόσθεσε πως το ΑΕΠ και το φορολογικό σύστημα είναι ανασταλτικοί παράγοντες στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και πως πρέπει να γίνουν γενναίες μεταρρυθμίσεις για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας..

Εκ μέρους του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Κωστόπουλος ανέφερε ότι είναι μία μοναδική συγκυρία με πρωτόγνωρο ενδιαφέρον από τις αμερικανικές επιχειρήσεις και την αμερικανική κυβέρνηση, μία συγκυρία που το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι αποφασισμένο μαζί με τα μέλη του και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης να την αξιοποιήσουν. Η Μαρία Ράμμου της Veltio έκανε λόγο για την σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου στην προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΑΣ.Μ., Ιωάννης Π. Χουντής παρουσίασε το νέο logo (επισυνάπτεται) του think tank, συνόψισε τα βασικά σημεία της μέχρι τώρα λειτουργίας του από τον Μάιο του 2015 ενώ μίλησε για την ανάγκη συμμετοχής των νέων πολιτών στον δημόσιο διάλογο και στην συζήτηση για την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ειδικά σε σχέση με την ανεργία και τις οικονομικές τους προοπτικές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διακόσιοι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

 

keasm

Leave a Reply

Close