ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ;

Γιατί να συμμετέχω στις εργασίες ενός Ινστιτούτου όπως το ΚΕ.ΑΣ.Μ;"/ Πρόκειται για βασικό ερώτημα που τίθεται.

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε στο ΚΕ.ΑΣ.Μ, Πατήστε εδώ! 

Το ΚΕ.ΑΣ.Μ πρόκειται για ένα think tank με σύστημα παραγωγής και παρουσίασης μεταρρυθμίσεων για τους ελληνικούς θεσμούς, το κράτος και την οικονομία.

Οι τρεις πυλώνες με βάση τους οποίους λειτουργεί το Κέντρο προσφέρουν αρμονία στις εργασίες, ξεκάθαρη οργάνωση και εύκολη κατανομή εργασιών και στόχων.

Αρχικά, σημαντικός  λόγος δεν είναι η προσφορά του φορέα αλλά οι βάσεις που θέτει. Δηλαδή, το ΚΕ.ΑΣ.Μ, ως ένα κέντρο μελετών, θα ζητήσει από τα μέλη του την καταβολή του μέγιστου δυνατού πνευματικού μόχθου, γεγονός που συνεπάγεται αναζήτηση, μελέτη και συνεχή τριβή με την πολιτική, και όχι μόνο, επικαιρότητα. Μια διαρκή διαδικασία αυτο-βελτίωσης μέσα από τη θέληση για προσφορά, που θα λειτουργεί αμφίδρομα.

Εξάλλου, πέρα από την προσωπική αναζήτηση, όφελος αποτελεί και η συναναστροφή, η συζήτηση, η συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη που συναπαρτίζουν το Ινστιτούτου.

Λίγα λόγια για τους πυλώνες μας:

  1. Οι μελέτες είναι καθοριστικής σημασίας για το ΚΕ.ΑΣ.Μ και γίνονται με επαγγελματισμό, κοστολόγηση, ρεαλισμό και οργάνωση. Είτε πρόκειται για μεγάλες (πλήρεις) μελέτες [2-3 πλήρεις μελέτες τον χρόνο] είτε για εξειδικευμένου ζητήματος μικρότερες μελέτες.
  2. Το ΚΕΑΣΜ σε συνεργασία με εταιρίες επικοινωνίας, ΜΜΕ, social media προβάλλει τις εργασίες των Μελών του και των επιστημονικών συνεργατών του, προκειμένου να αυξήσει το κύρος τόσο των μελών του όσο και του ινστιτούτου. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί ως φορέας προβολής αξιόλογων άρθρων και προάγει τις ιδέες και σκέψεις που αφορούν το ιδεολογικό του πεδίο. Τα συνεργαζόμενα μέλη έχουν την υποχρέωση να γράφουν άρθρα με το σύστημα rotation. Αυτό σημαίνει ότι έχουν την υποχρέωση εναλλάξ να γράφουν άρθρα. Έτσι επιτυγχάνουμε το να παραμένει το ΚΕΑΣΜ up to date όλο το χρόνο σε όλο το φάσμα του επιστητού που εξετάζει. Παράλληλα τον Νοέμβριο του 2016 ξεκίνησε η στήλη του ΚΕΑΣΜ “KeasmExperts” όπου παρουσιάζονται απόψεις και προτάσεις ειδικών επάνω σε κάθε τομέα.
  3. Το ΚΕΑΣΜ διοργανώνει κάθε περίπου 1 μήνα μεγάλες εκδηλώσεις επάνω σε επίκαιρα θέματα και σε τακτά χρονικά διαστήματα μικρότερες θεματικές εκδηλώσεις για κλειστή συζήτηση σε εξειδικευμένα θέματα. Σκοπός είναι η συζήτηση και η παρουσίαση και ορισμένων πορισμάτων από τις μελέτες. Βεβαίως για έκτακτα θέματα υπάρχει η δυνατότητα για έκτακτες εκδηλώσεις.

 

Close